Το σπιτικό παγωτό γιαούρτι μπορεί να ικανοποιήσει θρεπτικά την ανάγκη μας γλυκό, ενώ μας προσφέρει ασβέστιο, προβιοτικά και υψηλής βιολογικής αξία πρωτεΐνη που μας χορταίνει για ώρες.
Υλικά για 1 μερίδα
Για το παγωτό γιαούρτι:
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 μήλο ξεφλουδισμένο
- 1 κουταλιά μέλι
- Κανέλλα Κεϋλάνης
Για το γαρνίρισμα:
- 4 κουταλιές Super Breakfast με ταχίνι
- 1 μήλο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια μέλι
Εκτέλεση
Για το παγωτό:
Πολτοποιούμε σε μούλτι όλα τα υλικά και τοποθετούμε σε λεπτή στρώση ή σε παγοκύστη στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε σε μπολ τα ψιλοκομμένα μήλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγα Super Breakfast.
Χτυπάμε στο μούλτι ξανά το παγωτό να γίνει κρέμα και το σερβίρουμε πάνω από τα φρούτα και το Super Breakfast
Γαρίρουμε με μέλι και φρέσκα φρούτα
Κυριακή Απέργη
Διαιτολόγος- Διατοφολόγος