Συνταγές

Μπράουνις με αβοκάντο

Συντάκτης : Charris Farma

Συστατικά

Για τα μπράουνις

  • 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, χωρίς το κουκούτσι
  • 1 μπανάνα, ξεφλουδισμένη
  • 2 φακελάκια τριμμένο Super Breakfast
  • ¼ φλ. σκόνη κακάο
  • ¾ φλ. σιρόπι σφένδαμου ή άλλη γεύση της προτίμησής σας
  • ¼ φλ. γάλα αμυγδάλου
  • ½ φλ. ασπράδια
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γαρνιτούρα 

  • 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι
  • ¾ φλ. βούτυρο αμυγδάλου
  • ¼ σκόνη κακάο
  • 1 φλ. ξηρούς χουρμάδες
  • ½ φλ. σιρόπι σφενδάμου ή άλλη γεύση
  • ¼ φλ. βραστό νερό

Οδηγίες

  1. Βάλτε το ξεφλουδισμένο αβοκάντο και την μπανάνα σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, λιώστε το αβοκάντο και την μπανάνα μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  1. Λαδώστε ένα με λάδι καρύδας και ρίξτε το μείγμα μέσα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μπορείτε να βουτήξετε μία οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή. Αφήστε να κρυώσουν για 10 έως 15 λεπτά.
  1. Για τη γαρνιτούρα: βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ σας και αναμείξτε μέχρι να γίνουν λεία. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε και να ξύσετε τις πλευρές με μια σπάτουλα. Μόλις το μείγμα είναι ομαλό, πασπαλίστε στα (κρύα, πλέον) μπράουνις.

Φυλάξτε τα στο ψυγείο!

Πηγή: www.lifeme.gr